딸기는 외피에 씨앗을 가진 유일한 과일 이다.
가장 일반적인 미국의 딸기는 야생 버지니아 딸기와 칠레종의 교배종으로
저장성이 강하다.
프레이세스 드 보이스(fraises des Bois)로 알려진 프랑스종의
작고 달콤한 야생 딸기는 유럽산 알프스 딸기로 " 딸기의 여왕 "으로 불리워 진다.
유진의 텃밭에 심어둔 딸기 한포기가 2년이 지난 현재, 전체 텃밭으로 번지가고 있다.
딸기는 크기, 모양 및 색상이 다양하나,
일반적으로 작은 열매의 풍미가 큰 품종 보다 낫다.
딸기(strawberry)라는 용어는
아마도 앵글로 색슨 단어 스트리우베리지(streawberige )에서 온 말로
" 번지는 딸기 "라는 의미이다.
영어용어 복수형 : 딸기 strawberries
영양성분/ 중간 크기 1 ( 1-1/4 인치 직경 ) 기준
지방 0 (8 % ) 칼로리 3 칼로리
칼륨 18mg , 탄수화물 0.9G ,
식이 섬유 0.2G
설탕 0.2G
단백질 0.1g
제철계절 : 4월부터 6월까지
딸기의 한 컵 (236g)는 약 45 칼로리 열량.
비타민 C와 플라보노이드, 엽산, 칼륨, 식이 섬유, 망간의 훌륭한 소스,
저포화 지방, 저콜레스테롤 및 저 나트륨 과일.
약 8개 딸기는 오렌지 한개보다 더 비타민 C를 제공한다.
딸기는 항산화 능력있는 상위 20 개 과일 중 하나이다.
딸기에 많이 함유된 산화 방지제, 피세틴(fisetin)이라는 물질은
알츠하이머 질환과 신부전증으로 인한 당뇨병연구에 사용되어왔는데,
피세틴(Fisetin)은 당뇨병의 합병증을 줄인다.
딸기는 또한 심장 질환과 뇌졸중에 도움이 될 수 있는데,
딸기의 짙은색에 심장 질환에 도움이 많은 산화 방지제가 포함되어 있다.
어떤 사람들은 딸기의 소비에 대한 아나필락시스 반응을 경험한다.
이 반응의 가장 일반적인 형태는 구강 알레르기 증후군이지만, 증상은 피부염이나 두드러기를 포함하고,
심한 경우 호흡 문제를 일으킬수도 있는데,
이는 익은 과일의 플라보노이드( flavonoids) 성분에서 발생되는 알레르기의 일종이다.
알레르기를 피하려면 덜익은 하얀과일을 선택하거나
알레르기가 없는 품종인 소파르'SOFAR'라는 이름의 딸기를 선택한다.
딸기 잎은 각종 차를 만드는 데 사용될 수 있고, 그 영양분 축출하기 위해 다른 재료와 혼합가능하다.
일반적으로 딸기 잎, 일부 줄기와 꽃전체를 건조하여 사용하는데,
딸기잎은 복통 과 관절 통증에 좋은 필수 미네랄 과 비타민이 포함되어 있으며,
딸기잎은 이뇨 및 수렴작용을 하여
이질, 설사, 목의 통증, 화상, 찰과상, 통풍, 관절염 및 류머티즘을 치료하는 데 사용할 수 있다.
체중 감량과 소화에 좋은 딸기잎차.
딸기 잎차는 위장에 좋고 소화를 돕고
메스꺼움 , 복부 팽만감 , 복통 , 설사의 증상을 줄일 수 있다.
딸기 잎은 타닌 , 소화 시스템에 좋은 낮은 pH 와 단백질 , 아미노산, 알카로이드가 들어 있다.
딸기 잎의 천연 이뇨제 카페 산은 관절염 및 류머티즘과 관련된 부종을 치료한다.
유익한 미네랄과 비타민이 든 딸기잎
딸기 잎에는 신체 기능 의 건강 유지 에 중요한 철, 칼슘, 비타민 C 등 미네랄 성분 과 비타민 성분이 들어 있다.
연구에 의하면 딸기잎은 적혈구와 헤모글로빈의 생산 을 향상시켜 빈혈을 치료할수 있으며,
딸기잎의 칼슘은 뼈 건강에 도움을 주어, 골다공증 을 방지 할 수 있다고 한다.
딸기잎의 비타민 C는 강력한 항산화 역할을 하는 아스코르 빈산이 들어 있는데,
비타민 C 는 면역력을 증강하고 몸의 활성 산소 및 유해한 독소를 배출해 질병을 예방한다.
딸기잎의 중요한 주의 사항
딸기 잎차나 딸기 잎 추출물을 함유하는 캡슐등을 복용시,
딸기와 딸기잎의 알레르기가 있는 경우에는 잠재적으로 심각한 알레르기 반응이 일어날수 있다.
딸기 잎의 알레르기 증상은 얼굴과 목의 부종, 호흡 곤란, 피부 발진이나 두드러기등이다.
고르는 법 : 녹색 꼭지가 붙어 있고, 크기와 색이 균일한 밝은 색깔 , 포동 포동한 것.
곰팡이 피는것을 피하려면 무른것을 피한다.
보관 방법 : 사용할때까지 딸기를 세척하지 말것.
종이타월에 깔아 2 ~ 3 일 냉장고에 보관.
잘 어울리는 요리재료:
아몬드, 살구, 발사믹 식초 , 바나나, 바질, 브라운 설탕 , 카라멜, 샴페인 , 코코넛, 코냑 , 크림 치즈, 건포도 , 무화과, 자몽 , 구아바 ,
키위, 레몬, 라임 , 메이플 시럽 , 견과류 , 오렌지, 열대과일, 복숭아, 파인애플, 라스베리, 대황, 사우어 크림, 바닐라, 팬지, 와인 , 요거트.
Strawberries are the only fruit with seeds on the outside.
The most common American variety is the result of crossbreeding the wild Virginia strawberry and a Chilean variety.
This has produced a hardy berry that is able to withstand both shipping and storage.
More flavorful, is the European Alpine strawberry -- tiny exquisitely sweet wild strawberries of
France known as fraises des bois.
They are considered to be the "queen of strawberries."
Strawberries vary in size, shape and color (some are off-white or yellowish).
In general, the flavor of the smaller berries is better than the larger varieties since the latter are often watery.
The strawberry probably got its name originally from the Anglo-Saxon word streawberige, which means “spreading berry.”
plural: strawberries
Ingredient
Nutrition Facts Calculated for 1 medium (1-1/4" dia)
Calories 3 Calories from Fat 0 (8%)
Potassium 18mg, Carbohydrate 0.9g,
Dietary Fiber 0.2g
Sugars 0.2g
Protein 0.1g
One cup (236 g) of strawberries contains approximately 45 kilo-calories and is an excellent source of vitamin C and flavonoids.
This fruit is very low in saturated fat, cholesterol and sodium.
It is also a good source of folate and potassium, and a very good source of dietary fiber, and manganese
One serving of about eight strawberries provides more vitamin C than an orange. The strawberry is among the top 20 fruits in antioxidant capacity.
Strawberries contain fisetin, an antioxidant that has been studied in relation to Alzheimer's disease and to kidney failure resulting from diabetes.
Strawberries are the fruit that contains the highest amount of this antioxidant.
Fisetin lessens the complications of diabetes.
Strawberries can also help with heart disease and strokes.
Strawberries have a dark skin that has many antioxidants that help with heart disease.
Strawberry leaves are diuretic and astringent. They can be used to treat dysentery, diarrhea, sore throats, burns, scrapes, gout, arthritis and rheumatism.
the leaves of strawberry plants can be used to brew various teas, and their nutrients can be extracted and combined with other ingredients in nutritional tablets meant to promote overall health and digestive function.
Typically, strawberry leaves are dried, and used either whole or in fragments with some stem and flower particles.
Strawberry leaves are primarily used to relieve gastrointestinal distress and joint pain; they also contain essential minerals and vitamins that may offer a wide range of benefits.
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Digestive Effects
Strawberry leaf tea is most commonly used to improve digestion and balance the acids and bases throughout your digestive tract to relieve symptoms of gastrointestinal distress. Strawberry leaves contain tannins, bio-molecules that bind to proteins, amino acids, alkaloids and other compounds with a low pH that may place excess stress on your digestive system. Strawberry leaves may help alleviate an upset stomach, and reduce symptoms of nausea, bloating, stomach cramps and diarrhea.
Compounds found in strawberry leaves, such as the natural diuretic caffeic acid, may help pull water out of your joints, which can alleviate pain and swelling associated with conditions such as arthritis and rheumatism.
Beneficial Minerals and Vitamins
Strawberry leaves contain trace minerals and vitamins, such as iron, calcium and vitamin C, that are important for the health and maintenance of many different body functions. The University of Maryland Medical Center, UMMC, says iron can improve red blood cell and hemoglobin production, helping treat anemia. UMMC also states that calcium helps support bone health and can prevent osteoporosis. Strawberry leaves also contain high amounts of vitamin C, or ascorbic acid, which acts as a powerful antioxidant in your body. Professor Melvin H. Williams, in his book "Nutrition for Health, Fitness, and Sport," says vitamin C neutralizes the effects of free radicals and other potentially harmful toxins throughout your body, boosting your immune system and strengthening your ability to fight off infection and illness.
Precautions
Some important precautions must be taken with tea or capsules containing strawberry leaves or strawberry leaf extract. If you are allergic to strawberries, you may also experience a potentially severe allergic reaction to strawberry leaves, or the tannins and other compounds extracted from them.
Signs of an allergic reaction to strawberry leaves include swelling of your face and neck, difficulty breathing, and the appearance of a skin rash or hives.
Season: April - June
How to select: Choose brightly colored, plump berries that still have their green caps attached and which are uniform in size. Avoid soft, shriveled or moldy berries.
How to store: Do not wash strawberries until ready to use.
Store (prefereably in a single layer on a paper towel) in a moistureproof contained in the refrigerator for 2-3 days.
Matches well with: almonds, apricots, balsamic vinegar, bananas, basil, brown sugar, caramel, Cassis, Champagne, connamon, coconut, Cognac, Cointreau, cream, cream cheese, creme fraiche, currant, figs, Grand Marnier, grapefruit, guavas, Kirsch, kiwi, lemon, lime, maple syrup, mascarpone, nuts, oranges, passion fruit, peaches, pepper, pineapple, port, raspberries, rhubarb, sambuca, sherry, sour cream, sugar, vanilla, violets, wine, yogurt
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