크리미하고 리치한 소스.
강판에 간 파머산 치즈(parmesan cheese). 버터, 헤비크림과 후추를 쓴다.
1914 년에 로마에서 레스토랑 사업가, 알프레도 드 렐로(Alfredo de Lello)에 의해 창작된 것으로,
페투치니 알프레도( 아내가 아들을 출산후, 아내의 식욕을 돋궈주기 위해 만든 파스타로서...)로
시작되었다.
출신지 : 이탈리아
제절 : 일 년 내내
**페투치니(Fettuccine, 이탈리아어로 "작은 리본" 이라는 뜻, 로마의 요리에서 인기있는 파스타의 일종).
전형적인 볼로냐의 탈리아텔레와 유사하고,
계란과 밀가루 (밀가루의 100g당, 보통 한 계란)로 만든 평평하고 두꺼운 국수.
페투치니는 전통적으로 신선하게 (집에서 또는 상점) 만들지만, 건조 페투치니도 상점에서 구입가능하다.
시금치 페투치니는 시금치, 밀가루, 계란으로 만든다.
Fettuccine (pronounced [fettutˈtʃiːne]; literally "little ribbons" in Italian) is a type of pasta popular in Roman cuisine.
It is a flat thick noodle made of egg and flour (usually one egg for every 100 g of flour),
wider than but similar to the tagliatelle typical of Bologna.
It is often eaten with sugo d'umido (beef ragù) and ragù di pollo (chicken ragù).
Fettuccine is traditionally made fresh (either at home or commercially) but dried fettuccine can also be bought in shops.
Spinach fettuccine are made from spinach, flour, and eggs.
Alfredo Sauce & Recipe (4 인분)
1 / 4 컵 버터
1 컵 헤비 크림
다진 마늘,
1 1 / 2 컵 신선한 파르 메산 치즈를 간것.
1 / 4 컵 다진 생파슬리
디렉션
중간 약한 불로 중간 냄비에 버터를 녹여.
크림을 추가하고 5 분 동안 끓인 후, 마늘과 치즈를 추가하고
신속하게 저어 불을 끄고 파슬리를 넣고 서빙함.
A rich sauce of butter, grated parmesan cheese, heavy cream and black pepper.
Created by Roman restauranteur Alfredo de Lello in 1914 as part of the dish fettuccine Alfredo -
- supposedly to help restore the appetite of his wife after she gave birth to their son.
Ethnicity: Italian Ingredient
Season: available year-round
Original recipe makes 4 servingsChange Servings
1/4 cup butter
1 cup heavy cream
1 clove garlic, crushed
1 1/2 cups freshly grated Parmesan cheese
1/4 cup chopped fresh parsley
Directions
Melt butter in a medium saucepan over medium low heat. Add cream and simmer for 5 minutes, then add garlic and cheese and whisk quickly, heating through. Stir in parsley and serve.
The Original Fettuccine Alfredo
1 lb. dried fettuccine
1⁄2 lb. unsalted butter (2 sticks)
1⁄2 lb. finely grated parmesan (about 3 1⁄4 cup)
1. Bring a 6-qt. pot of salted water to a boil. Add fettuccine and cook, stirring occasionally, until pasta is al dente, about 8 minutes.
2. Meanwhile, cut butter into thin pats and transfer to a large, warmed platter. Drain pasta, reserving 3⁄4 cup pasta water, and place the pasta over the butter on the platter.
3. Sprinkle grated parmesan over the pasta and drizzle with 1⁄4 cup of the reserved pasta water.
4. Using a large spoon and fork, gently toss the pasta with the butter and cheese, lifting and swirling the noodles and adding more pasta water as necessary. (The pasta water will help create a smooth sauce.) Work in any melted butter and cheese that pools around the edges of the platter. Continue to mix the pasta until the cheese and butter have fully melted and the noodles are coated, about 3 minutes. (For a quicker preparation, bring the reserved 3⁄4 cup pasta water and the butter to a boil in a 12" skillet; then add the pasta, sprinkle with the cheese, and toss with tongs over medium-low heat until the pasta is creamy and coated, about 2 minutes.)
5. Serve the fettuccine immediately on warmed plates.
SERVES 4 – 6
미국 공인 영양컨설턴트 황유진의 건강 요리 신간 설탕 말고 효소
10% 할인받는 곳으로 지금 바로 사러가기/ 교보문고 지마켓, 알라딘
먹는 이유가 분명한 유진의 179개 파워 레시피
오가닉 식탁 전세계 온라인 즉시 구매처는 G- MARKET
월간 여성 잡지 퀸(Queen), 오가닉 라이프- 메뉴 컬럼 연재중(2012~ 현재).
미국서 인기, 오가닉식탁 공식 페이스북
좋아요 페이지 Yujin's Organic Food & Life 로 여러분을 초대 합니다.
'Y's Kitchen Dictionary' 카테고리의 다른 글
과일 왁스처리(Fruit waxing) (0) | 2014.03.06 |
---|---|
죽염(Bamboo salt ) (1) | 2014.02.24 |
메이플 시럽(Maple syrup) (0) | 2014.02.09 |
Enzymes(효소) (0) | 2014.02.09 |