대추 (/ dʒuːdʒuːb / 때로는 jujuba)는 그리스어 Ziziphus의 jujuba에서 온말로
빨간 야자 대추(Date, 데이트), 중국, 한국, 인도등의 야자대추는 갈매 나무속으로
주주바(JUJUBE)는 식물 종에 대한 정확한 과학적인 이름이다.
베트남에서는 "중국어 사과"를 뜻하는 "타오 타우' 라고한다.
대추는 9000 BC에 남아시아에서 식용으로 선택하여 길들여진 것으로
400 개 이상의 품종이 있다.
대추가 재배되고 유통되는 곳은...
레바논,이란, 파키스탄, 인도, (바야르라고도 함) 방글라데시, 네팔, 한반도 남부와 중부 중국의 남부 아시아 등
넓게 분포되어 있다.
대추 요리종류
한국= 항아리에 담은 대추 시럽 차. 통조림, 티백차, 삼게탕재료.
중국= 대추 주스와 대추 식초, 와인.
방글라데시= 피클
인도= 양념한 건조과일
이탈리아=알코올 시럽
약용 사용
중국과 한국의 전통 의학= 스트레스를 완화하는 용으로 사용.
antifungal(항곰팡이)
antibacterial(항균)
antiulcer(항궤양)
anti-inflammatory(항염증)
sedative(진정제)
cardiotonic(강심제)
antispastic 항경련
antifertility (불임)
hypotensive and antinephritic (항관절염)
antioxidant(항산화)
immunostimulant(면역증진)
wound healing properties(상처치유)
만성 변비 및 신생아 황달.
페르시아어 전통 의학= 감기, 독감, 기침을 치료하기 위해 다른 약초와 함께 사용.
대추 달인 차= 목의 통증을 치료를 위한 민간 요법.
생 대추
100g 당 영양 값 (3.5 온스)
79 Kcal
탄수화물 20.23 g 단백질 1.2 g
비타민 C (83 %) 69 mg의
니아신 (B3) (6 %) 0.9 MG
비타민 B6 (6 %) 0.081 mg
칼륨 (5 %) 250 mg
비타민 A (5 %) 40 μg
Ziziphus jujuba (from Greek ζίζυφον, zizyfon),
commonly called jujube (/ˈdʒuːdʒuːb/; sometimes jujuba), red date, Chinese date, Korean date, or Indian date is a species of Ziziphus in the buckthorn family (Rhamnaceae).
Ziziphus jujuba is thus the correct scientific name for this species.
In Vietnamese, the fruit is called "táo tàu," which translates to "Chinese apple".
southern Asia, between Lebanon, Iran, Pakistan, India, Bangladesh, Nepal (called Bayar), the Korean peninsula, and southern and central China...
Jujube was domesticated in South Asia by 9000 BC.
Over 400 cultivars have been selected.
In China and Korea, a sweetened tea syrup containing jujube fruits is available in glass jars, and canned jujube tea or jujube tea in the form of teabags is also available.
jujube juice and jujube vinegar (called 枣醋 or 红枣醋)) .
a wine made from jujubes, called hong zao jiu (红枣酒) in Chinese.
pickles (কুলের আচার) in West Bengal and Bangladesh.
preserved by storing in a jar filled with baijiu (Chinese liquor, called jiu zao (酒枣; literally "alcohol jujube").
In Korea, jujubes are called daechu (대추)
and are used in Daechucha teas and samgyetang.
in India, the fruits are dried in the sun and the hard nuts are removed.
it is pounded with tamarind, red chillies, salt, and jaggery.
In Madagascar, jujube fruits are eaten fresh or dried. People also use those fruits to make jam.
In Italy there is an alcoholic syrup called brodo di giuggiole.
Medicinal use
The fruits and seeds are used in Chinese and Korean traditional medicine, where they are believed to alleviate stress,
and traditionally for antifungal, antibacterial, antiulcer, anti-inflammatory, sedative,antispastic, antifertility/ contraception, hypotensive and antinephritic, cardiotonic, antioxidant, immunostimulant, and wound healing properties.
A controlled clinical trial found the fruits helpful for chronic constipation.
Zizyphus jujuba was proved to be effective against neonatal jaundice.
In Persian traditional medicine it is used in combination with other herbal medicines to treat colds, flu and coughing.
Research implies jujube fruit has nootropic and neuroprotective properties.
The fruit, being mucilaginous, is very soothing to the throat
and decoctions of jujube have often been used in pharmacy to treat sore throats.
Jujube, raw
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 331 kJ (79 kcal)
Carbohydrates 20.23 g Protein 1.2 g
Vitamin C (83%) 69 mg
Niacin (B3) (6%) 0.9 mg
Vitamin B6 (6%) 0.081 mg
Potassium (5%) 250 mg
Vitamin A equiv. (5%) 40 μg
미국 공인 영양컨설턴트 황유진의 건강 요리 신간 설탕 말고 효소
10% 할인받는 곳으로 지금 바로 사러가기/ 교보문고 지마켓, 알라딘
먹는 이유가 분명한 유진의 179개 파워 레시피
오가닉 식탁 전세계 온라인 즉시 구매처는 G- MARKET
월간 여성 잡지 퀸(Queen), 오가닉 라이프- 메뉴 컬럼 연재중(2012~ 현재).
미국서 인기, 오가닉식탁 공식 페이스북
좋아요 페이지 Yujin's Organic Food & Life 로 여러분을 초대 합니다.
'Y's Kitchen Dictionary > Fruits(과일)' 카테고리의 다른 글
수박(Watermelon)에 대해 몰랐던 7가지 (0) | 2016.07.30 |
---|---|
cranberries/ 크랜베리/ 유럽앵두/서양앵두 (1) | 2014.11.10 |
Wine & Grapes(와인과 포도) (0) | 2014.08.26 |
식용 선인장 노팔(Nopales) (0) | 2014.08.22 |
블랙베리(Blackberry) (1) | 2014.08.20 |