미국의 한 로컬 수퍼에서 찍은 오가닉 슈거와 설탕 대체 인공 감미료 선반.
미국의 한 로컬 수퍼에서 찍은 백성탕과 갈색, 흑설탕 섹션.
설탕
탄소, 수소 및 산소로 이루어진 수용성 탄수화물이다.
설탕은 사탕 수수와 사탕무에서 발견된다.
사탕무는 19 세기에 설탕의 주요 원천이 되었으며,
서인도 제도와 미국의 설탕 농장은 18 세기에 일어났으며,
이전에는 꿀에 의존했다.
단당류 = 글루코오스 (포도당), 프럭 토스, 갈락토스.
자당 이당류= 테이블 설탕등 알맹이 설탕.
이당류 = 말 토스와 유당.
올리고당 = 설탕의 긴 체인.
인공 감미료는 낮은 칼로리의 설탕대체품이나 설탕에 포함되지 않는다.
보통 사람은 하루에 1 인당 260 칼로리에 해당하는 설탕 그리고,
매년 약 24kg (선진국 33.1 kg)의 설탕을 소비한다,
Sugar is the generalized name for sweet, short-chain,
soluble carbohydrates, many of which are used in food.
They are carbohydrates, composed of carbon, hydrogen, and oxygen.
monosaccharides=glucose (also known as dextrose), fructose and galactose.
sucrose, a disaccharide= The table or granulated sugar
disaccharides= maltose and lactose.
Longer chains of sugars = oligosaccharides.
Chemically-different substances = not classified as sugars.
lower-calorie food substitutes for sugar = artificial sweeteners.
Sugars are found in sugarcane and sugar beet.
A great expansion in its production took place in the 18th century with the layout of sugar plantations in the West Indies and Americas.
people who previously had to rely on honey to sweeten foods.
Sugar beet became a major source of sugar in the 19th century when methods for extracting the sugar became available.
The average person consumes about 24 kilograms of sugar each year (33.1 kg in industrialised countries), equivalent to over 260 food calories per person, per day.
it has been questioned whether a diet high in sugars,
especially refined sugars, is good for human health.
Sugar has been linked to obesity, as a cause in the occurrence of diabetes, cardiovascular disease, dementia, macular degeneration, and tooth decay.
영어 단어 "설탕"= 아랍어 단어 كر sukkar[수카르]에서 유래.
백설탕/
100g 당 영양 값 (3.5 온스)
에너지 1619 kJ의 (387 킬로 칼로리)
탄수화물 99.98 g
갈색설탕/
에너지 1576 kJ의 (377 킬로 칼로리)
탄수화물 97.33 g
철 (15 %) 1.91 mg
칼슘 (9 %) 85 mg
마그네슘 (8 %), 29 mg
The English word "sugar" originates from the Arabic word كر sukkar.
Sugar, granulated
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 1,619 kJ (387 kcal)
Carbohydrates 99.98 g
Sugars 99.91 g
Sugars, brown
Energy 1,576 kJ (377 kcal)
Carbohydrates 97.33 g
Sugars 96.21 g
Iron (15%) 1.91 mg
Calcium (9%) 85 mg
Magnesium (8%) 29 mg
Monosaccharides/
Glucose, fructose and galactose.
Glucose, dextrose or grape sugar /
naturally in fruits and plant juices and is the primary product of photosynthesis.
Fructose or fruit sugar/
naturally in fruits, some root vegetables,
cane sugar and honey and is the sweetest of the sugars.
It is a component of the antigens found on the surface of red blood cells that determine blood groups.
Disaccharides/
Sucrose, maltose, and lactose are all compound sugars, disaccharides.
They are formed by the combination of two monosaccharide molecules with the exclusion of a molecule of water.
Sucrose/
the stems of sugar cane and roots of sugar beet.
It also occurs naturally alongside fructose and glucose in other plants, in particular fruits and some roots such as carrots.
Maltose/
the germination of certain grains, the most notable one being barley,
which is converted into malt, the source of the sugar's name.
Lactose/
the naturally occurring sugar found in milk.
Children have this enzyme but some adults no longer form it and they are unable to digest lactose.
설탕의 제조과정/
사탕 수수- 수확후 잘게 잘른다- 공장행
공장에서는...
즙축출- 가열후 시럽- 증발- 농축- 설탕 결정- 분리 및 건조.
설탕 추출 과정중 연소되고 남은 섬유질 부산물이 당밀이다.
정제과정
원당의 결정은 끈적 끈적한 갈색 코팅이되어 있는데,
이산화황으로 표백하여 백설탕으로 처리된다.
**이산화황 ,아황산가스, 아황산무수물에 대한 조사
무색의 달걀 썩는 자극성 냄새가 나는 기체이다.
황(유황)은 산화를 방지하는 역할을 하며 와인을 깨끗하고 좋은 아로마(aroma)를 가지게한다.
화산분출 때 유발되는 환경피해는 화산재보다 화산가스의 일종인 아황산가스(이산화황)에 의해 일어난다.
공장의 연소시설이나 주택의 난방시설에서 배출되는 아황산가스와 매연 등에 의해 일어나는 분진형 스모그다.
황산,이산화황, 황산염은 호흡기의 점막을 자극하며, 기관지염과 폐기종과 같은 만성 호흡기 질병을 유발한다
Sugarcane
The crop is harvested = chopped into lengths and conveyed rapidly to the processing plant.
the juice extracted with water
clarified with lime and heated to kill enzymes.
thin syrup is concentrated in a series of evaporators
sugar crystals
separated from the fluid and dried.
Molasses is a by-product of the process and the fiber from the stems,
is burned to provide energy for the sugar extraction process.
The crystals of raw sugar have a sticky brown coating
can be bleached by sulphur dioxide or
can be treated in carbonatation process to produce a whiter product.
Refining
Cane sugar requires further processing to provide the free-flowing white table sugar required by the consumer.
the sticky brown
crystals - dissolved in water-
syrup is treated either by a carbonatation or by a phosphatation process.
*carbonatation(탄소염화)
*phosphatation process(포스파테이스 [phosphatase] 인산의 가수 분해를 촉매하는 효소)
a fine solid in the syrup
a lot of the impurities are removed
Removal of colour is carbon or an ion-exchange resin.
The sugar syrup - boiling- sugar crystals causing the sugar to crystallize out.
The liquor - spun -the white crystals -dried in hot air and ready to be packaged .
surplus liquor is made into refiners' molasses.
정제 설탕은
당뇨병, 심혈관 질환, 치매, 황반 변성, 충치, 비만에 연결되어 있다는 설에 대해...
2008 년 소비자 건강, " 설탕의 위험 일부는 과장.
비만과 당뇨병에 관해
설탕 대량 소비는 비만을 초래할 수 있지만, 대사성 질환 당뇨병의 위험을 증가시키지 않는다.
혈당에 관해= 당뇨병 환자는 탄수화물이 혈당을 주도하고있다.
심혈관 질환 (수크로스 또는 이당류=전분의 가수분해로 얻은 )의 높은 섭취는
심장 및 혈관 질환의 위험을 증가시킬 수 있다.
알츠하이머 병과 설탕
알츠하이머 병은 붉은 고기의 높은 섭취, 단 음식, 고지방 식품, 정제 된 곡물 식사와 관련되어 있다.
충치와 설탕= 녹말 음식과 신선한 과일도 치아부식과도 연관.
there are articles such as Consumer Reportson Health that stated in 2008,
"Some of the supposed dietary dangers of sugar have been overblown.
Blood glucose levels
This has led to carbohydrate counting, a method used by diabetics for planning their meals.
Obesity and diabetes
eating excessive amounts of sugar does not increase the risk of diabetes, although the extra calories from consuming large amounts of sugar can lead to obesity, the risk of developing this metabolic disease.
Cardiovascular disease
A high dietary intake of sugar (in this case, sucrose or disaccharide)
can substantially increase the risk of heart and vascular diseases.
Alzheimer's disease
Alzheimer's disease is linked with the western diet by high intakes of red meat, sugary foods, high-fat foods, and refined grains.
Tooth decay
starchy foods and fresh fruit being associated with low levels of dental caries.
갈색 설탕 1 컵 = 48 작은 술 ~ 195g = 6.88 온스
세분화 된 설탕 1 컵 = 48 작은 술 ~ 200g = 7.06 온스
가루 설탕 1 컵 = 48 작은 술 ~ 120g = 4.23 온스
Granular sugar 1 cup = 48 teaspoons ~ 200 g = 7.06 oz
Brown sugar 1 cup = 48 teaspoons ~ 195 g = 6.88 oz
Powdered sugar 1 cup = 48 teaspoons ~ 120 g = 4.23 oz.
미국 공인 영양컨설턴트 황유진의 건강 요리 신간 설탕 말고 효소
10% 할인받는 곳으로 지금 바로 사러가기/ 교보문고 지마켓, 알라딘
먹는 이유가 분명한 유진의 179개 파워 레시피
오가닉 식탁 전세계 온라인 즉시 구매처는 G- MARKET
월간 여성 잡지 퀸(Queen), 오가닉 라이프- 메뉴 컬럼 연재중(2012~ 현재).
미국서 인기, 오가닉식탁 공식 페이스북
좋아요 페이지 Yujin's Organic Food & Life 로 여러분을 초대 합니다.
'Y's Kitchen Dictionary > Herbs&Spices(허브, 양념)' 카테고리의 다른 글
회향/Fennel 성분, 용도, 재배, 요리법 (1) | 2015.07.16 |
---|---|
쑥찜/인진쑥/스팀목욕/스팀 맛사지/ 스팀 좌욕 (1) | 2015.01.28 |
토마토를 베이스로 한 파스타 소스들(Tomato Pasta Sauces) (0) | 2014.08.27 |
후머스/ Hummus/ 병아리콩 퓨레 딥 (0) | 2014.08.04 |
식용장미잎(Eating Rose Petals) (0) | 2014.07.09 |